reede, 22. mai 2015

Lõpulõke

Anu pildid

Selle aasta lõpulõkkepuud said põletatud, kuid suurem osa sääski jäi toitmata, sest neid nähti retkel vähe - meie õnneks, sääskede kahjuks!

Enamik rahvast alustas retke Luunja silla alt kanuudes. Osadel stabiilsemad, teistel kiiremad kanuud all, suunduti mööda Ema jõge esimesse peatuspaika Kavastusse. Seal tehti ühiselt väike paus: nauditi ilma ning kohalike pakutud soolakurki ja suitsukala.

Edasi aerutas  igaüks omas tempos. Teel sai proovitud erinevaid taktikaid, kuidas suuremaid laineid ületada ning kas on parem liikuda üksi, kaksi või kolme paadiga ühiselt. Jõel nähti saarmaid, kopraid ning jäälindu. Puhkepeatuseid tehti  mitmete matsamajade juures, kust leiti soola, tatart ja kartuleid. Enne Kalli järvele jõudmist peatusime parvmajas, kus nautisime päikeseloojangut. Julgemad matkalised käisid ka väiksel suplusel jões. Leego järvele jõudes paistsid veel viimsed päikesekiired esimestele paatkondadele. Randudes oli lõke juba püsti pandud teiste matkaliste poolt ning sai mõnusalt soojendada end selle ääres, oodates viimaseid. Pangede ja herneste saabudes hakati kohe hernesuppi  keetma. Kella poole kolme ajal sai keha kinnitada maitsva supiga ning kolmest startisid esimesed kanuudega tagasi teele. Enne bussile minekut jäi veel aega nii tukastada kui ka hommikust võimlemist teha.

Kokkuvõttes sai läbitud umbes 37km, mille jooksul ei käinud ükski kanuu ümber, kõik alustajad jõudsid sihtpunkti, supp sai keedetud ja söödud, ilm oli fantastiline ning kõik soovijad said kenad randid endale päevitada. Seega võib lugeda selleaastast lõpulõkke retke edukaks!



Muljetas värske Ringi liige Meeli

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Olemegi oma aastaringiga jõudnud sinna maale, et on järjekordselt aeg minna Leegu järve äärde näljaseid sääski toitma.
See aasta saab Lõpulõke toimuma 30.mail.

Kohaletulek on vabas vormis - kellel jalad veavad, saavad tulla matkates; kellel ratas väntab, saab tulla rattaga; kelle pöial seisab, saab tulla häälega jne.
Lisaks sellele avame ka nobedate näppude vooru kanuukohtadele, mis viivad otse Luunja silla alt Leegu järvele. Väljumine Luunjast on kell 10, nii et 9:15 bussiga Tartust tulles jääb mõni minut ülegi.
Kes endale kanuukohta soovib, sellel tuleks end siin kommentaariumis kirja panna ning hiljemalt 26.maiks 7 euro eest see koht endale lunastada. (EE382200001105830064 - Ott Kangur; Selgitusse: Lõpulõke nimi, kelle eest makstakse).

Kohapeal teeme lõket, sööme hernesuppi ja vaatame tagasi olnud aastale.

Tagasi saab nii nagu kohalegi sai - vabas vormis. Ainult kanuutajatel tuleks leida endale uus liiklemisviis. Kanuutajad peaksid arvestama ka sellega, et hommikul tuleb ette võtta veel väike retk soost välja.  Ühistranspordiaustajatele teadmiseks ka see, et kell 6:11 liigub Ahunapalust buss Tartu suunas.

Kaasa tuleks veel võtta toidunõud, magamisvarustus ja sobivad riided, et külm ei näpistaks ja sääsed ikkagi täitsa maha ei murraks

Kanuutajad:

1. Sandra
2. Kristi
3. Linda
4. Adele
5. +1
6. Anu
7. Meeli
8. Edgar
9. Klaarika
10. Susanna
11. Jürgen
12. Riin
13. Kea
14. Hendrik
15. Hanna Kaarin
16. Tavo
17. Nets
18. Mints
19. Kelli
20. Juhan
21. Eva
22. Carolina
23.Krõõt

Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

12 kommentaari:

Linda ütles ...

Üks kanuukoht Lindale, tänan-palun-aitäh!

Adele ütles ...

Adelele broneerida kaks kohta ;) aitäh!

Anu ütles ...

Anu ja Meeli tulevad ka!

Edgar ütles ...

Edgar ja Klaarika tahavad ka kanuusse

susanna ütles ...

Susanna sooviks kohta.

Annika ütles ...

Annika tuleb ka

Anonüümne ütles ...

Kea ja Hendrik!

Anonüümne ütles ...

Hanna Kaarin!

Meta ütles ...

Tavo tuleb ka ning broneerib koha kanuus.

Meta ütles ...

https://picasaweb.google.com/112424810661723360882/2015Lopuloke

Teedeehitus ütles ...

Lahedad pildid !

Mängutuba Tallinnas ütles ...

Tublid!