esmaspäev, 12. aprill 2010

Seminar "Isendi rollist bioloogias"

22. aprillil, neljapäeval kell 19.00
Vanemuise 46-327

"Isendi rollist bioloogias" on rääkima palutud Riin Magnus, kes on Jakob von Uxekülli keskuse juhataja, semiootika doktorant ning bioloogia III kursuse tudeng. Aastal 2007 kaitsnud magistritöö teemal: "Holism ja Jakob von Uexkülli biosemiootika: kas vormis on väärtus ja funktsioonis eesmäk?"
Tegu veidi filosoofilisema-semiootilisema käsitlusega kui loengutes pakutakse. Kes tõelist teadusvaldkondade alast integratsiooni kogeda tahab, tulge kindalsti! :)

Isendi rollist bioloogias

Isend libiseb teadusel käest. Või kas teda üldse püütud on? Ikka pigem tema üldised toimimispõhimõtteid, struktuur, kujunemislugu saavad olla loodusteaduse sihiks. Individuaalsus ei puutu siia. Ja ometi ilmutab bioloogiline tegelikkus end isendi, isendite, konkreetse organismina, nii et silme ees on ta siiski pidevalt, kuigi võib sõltuvalt taotlusest kanda eri rolle. Mitmeid bioloogilise isendiga serviti seotud küsimusi võib seetõttu mõelda. Mõned neist siin.

1.Alt üles ja ülalt alla loogika, ehk kuidas isendit kahesuunalises mõttevoolus kätte saada.
2. Looduslikust valikust ja isendi tegevusest ehk kas isendi valik on valik.
3. Individuaalsete konaruste lihvimine ehk kuidas isendist mudelit saada
4. Keelepuhastus ehk kuidas isendist kõnelda

Ärge maha magage!

Meeldetuletuseks: samal päeval kell 15.00-17.00 toimub ka ELUSi seminar loodusvaatluste andmebaasist. Lähem info eelnevast postitusest.

Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

Kommentaare ei ole: