laupäev, 5. september 2015

Ebapärlikarbitalgud Lahemaal 11.–13. septembril

Betsi pildid!
Kristi pildid!

    Möödunud nädalavahetusel käisime Lahemaal ebapärlikarbi elutingimusi parandamas. Osaliselt sai maha võetud 2 kopratammi, ehitatud tehislookeid kunagi sirgeks aetud jõelõikudele ning kuivenduskraavidele tammisid setete peatamiseks. Lisaks proovisime üle kohaliku sauna, millele jagame ainult kiidusõnu ning sai tutvutud ka ümberkaudsete loodusväärtustega.
Soovime tänada Keskkonnaametit, Sorexit, Pudisoo külalistemaja ja selle perenaist ning loomulikult ka kõiki osalejaid. Suurimad tänusõunad kuuluvad ELFile, tänu kellele need talgud toimuma said!
Suur aitäh, tõsiselt tore oli!


Loogete ehitus

------------------------------------------------------------------------------------------------
Tervist, ringirahvas!

Pange endal kinni järgmine nädalavahetus ehk 11.–13. september, sest siis toimuvad talgud nii erilise ja haruldase loomakese jaoks nagu seda on ebapärlikarp (Margaritifera margaritifera). Seekord on talgud ühiselt Eestimaa Looduse Fondi,  Sorexi ning Keskkonnaametiga.

Ebapärlikarp on I kaitsekategooria liik. Eestis on ta ajalooliselt küllaltki arvukalt asustanud mitmeid jõgikondasid Põhja- ja Lõuna-Eestis, kuid tänaseks on säilinud tema asurkond vaid ühes jõgikonnas. Ta eelistab külmaveelisi puhtaid veekogusid, kus ta elab pinnasesse, kas üleni või osaliselt kaevununa.
Ebapärlikarpi ohustab veetemperatuuri ülemäärane tõus, vee reostus, rohke settete pealeuhtumine, veerežiimi muutus jm.

Seega, nüüd ongi meil võimalus, et aidata säilitada Ebapärlikarbi populatsiooni Eestis, muutes tingimusi tema elukohas talle sobivamaks.
  
Lisainfo

Koguneme reede (11.09) õhtul kell 17.00 Eestimaa Looduse Fondi kontori juures, Lai tn 29. Sealt sõidame ELFi bussiga meie ööbimiskohta, Pudisoo Puhkemajja. Hommiku- ja lõunasöögi valmistame ise ning maitsvate õhtusöökidega kostitab meid perenaine Anne.
Kaasa tuleks võtta tööriided ja soojad vahetusriided, kinnised jalatsid ning kummikud (võimalikult kõrged) või muud jalanõud, millega saab vette minna. Veel tasuks võtta voodilinad või magamiskott ning sauna saab ka, nii et saunaasjad ka!

Kohtume juba Lahemaal

Talgutele saab tulla meie poolt 8 inimest, oma tulekust saab teada anda blogi kommentaarides.


Talgutel osalejad:

1. Jürgen
2. Riin
3. Sandra
4. Bets
5. Kristi
6. Maris
7. Debajit
8.



Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

2 kommentaari:

Riin ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Riin ütles ...

Olen tulemas.