reede, 27. detsember 2013

Seekordsest küünalde süütamisest Raadi kalmistul.

Auväärt Ringi rahvas!

Nagu teate, on Ringi algusaegadest detsembri viimasel päeval käidud Raadi kalmistul süütamas küünlaid loodus-ja kultuuritegelaste haudadel. Viimased aastad aga on näidanud, et kalmistu peaväravate juurde ei ole kogunenud just mitte palju rahvast. Peamiseks põhjuseks võib vast pidada seda, et tudengid on enamasti just selleks ajaks sõitnud kodukohtadesse või jumal teab kuhu veel!? 
Ometi soovime me kõik, et meile kallis traditsioon säiliks. Vahest on see ennatlik otsus, kuid tehes südame kõvaks jätame seekord 31. detsembril küünlad süütamata ja teeme seda alternatiivina hoopis Eesti Vabariigi sünniaastapäeval 24.veebruaril. Kuulu järgi on küünlaid traditsiooniliselt süüdatud 31.detsembril ka selle eesmärgiga, et näidata enda meelsust võõrvõimude suhtes. Et aga oleme oma riigi iseseisvuse juba ammugi taastanud siis vähemalt selles osas puudub vajadus küünlaid süüdata just vana-aasta viimasel päeval. 
Kes aga siiski tunneb ja peab vajalikuks vanast traditsioonikohasest kuupäevast kinni pidada siis 31.detsembril süütame ühe küünla ikkagi. Nimelt Jaan Eilarti haual. Et sellest osa saada tuleb olla 31.12 kell 13.00 Raadi kalmistu peaväravate juures! (Uku Rooni tel: 58081500 -juhuks, kui kedagi näha ei ole)

Mõistvat suhtumist oodates ja ilusat vana-aasta lõppu soovides!

  

Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

Kommentaare ei ole: