teisipäev, 29. märts 2016

Linnumajade ehitamise talgud Lanksaares 1.-3. aprillil

PILDID

Sel nädalavahetusel (01.04 – 03.04) sai käidud Lanksaares, kus ootas meid ees väga soe ja lahke pererahvas. Saime näha juustuvalmistamist ning meisterdada lindudele pesakaste. Sai ka hiljem degusteerida erinevaid isetehtud juuste, kus üks juust oli parem kui teine. Päev veeretati õhtusse kuuma sauna ning hea söögiga. Lanksaares juba igav ei hakka, sest teha on alati midagi. Saab jalutada sealses looduses ning proovida teha erinevaid talutöid. Nii hea ja sõbraliku pererahva juurde on alati soov ikka ja jälle minna!
Mina olin Lanksaares esimest korda ja kindlasti lähen sinna veel, sest nii mõnusast kohast ja seltskonnast ei saa ära öelda.

-  Pallike

Ahoi!

 Üles sai tõustud, mune sai pühitsetud, nüüd vaja midagi praktilist ka teha. Lanksaare pakub võimaluse. Juba tuleval nädalavahetusel.

 Kavas on:

- lindudele pesakastide meisterdamine (Jupid lõigatakse valmis Lanksaares, aga kokku klopsitakse Tali keskuses, muruplatsi peal, et kõik näeksid.
 Kehva ilma korral toimub tegevus 5x10 meetrise telgi all, mille Enn on vahepeal soetanud. Kes teeb rohkem pesakaste, saab ühe koju kaasa võtta.
 Mõnus ju Tartusse tagasi hääletada, pesakast seljas)
- juustuvalmistamise õpituba (Enn lubas näidata, kuidas käib juustutegu väljas, lõkke peal, vaskkatlas)
- juustude degusteerimine ( Lanksaare rahvas on talvel erinevaid juuste valmis treinud, nüüd vaja külarahvaga mekutada)
- vorstide degusteerimine ...sama lugu, mis juustuga
- ilmselt veel asju, mis Ennul pähe tulevad

 Loomulikult saun!

 Lanksaare loomadel on ka kevad. Kohe-kohe pidid laudas hübriidsead poegima hakkama ja Ringi hobustel olla mõned varsad juba sündinud!

 Vahendas Pluuto



Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

Kommentaare ei ole: