esmaspäev, 7. jaanuar 2019

2019 Suusamatka järelkaja

Ahoi!

Matk on selleks korraks läbi ja kõik kes ei jõudnud sinna või tahavad uuesti minna, järgmine matk on erakorraliselt välja kuulutatud 25. jaanuar-6. veebruar.

Ringi erakorraline talimatk

Toimunud matka meenutuseks aga, käsigeps (neil hetkedel, mil töötas) luges matka pikkuseks palavikulised 37,2 kilomeetrit.

Matk algas mahajäänud toidu kokku ostmisega Võrus, suuskade ja varustuse proovipakkimisega suvaliste busside peale ning ilmselt kogemata ämbri ja osa toidu saatmisega Saru lauatehasesse. Mis täpselt juhtus, ei tea keegi.

Saaremaal, Kütioru pervel pakkus meile peavarju ja sauna Kivimäe peremees. Julgemad said hüpata ka jääauku. Samuti sponsoreeris ta vahvat ettevõtmist uhiuuena näiva ämbriga. Aitäh!

Matka teine päev algas alla orgu laskumise ning navigeerimissegadusega. Õnneks päästis orienteerumispisikuga Madli olukorra ning juhatas matkalised mööda tuntud ja tundmatuid radu pidi edasi.

PS. kõlakad, nagu oleksime sel päeval veel toitu kaotanud, ei vasta tõele. Ausõna.

Tee peal oli kuulda hunte ning Tabinas ahvatleti meid söögi, sauna ja öömajaga. Pärast head kõhutäit tegid matkalised aga südamed kalgiks ning nõudsid ööbimist telgis ning ahju kütmist. Nii see ka lõppes.

Kolmanda päeva hommik algas allesjäänud toidu kokkusobitamise katsetega. Kuna alles olid veel vaid tatar ja kondenspiim, tekkis kiiresti matkaliste isiklikest varudest parim-enne sink, jõhvikad ja ära külmunud kurk. Kondenspiim jäi seekord tatra sisse valamata.

Kõik kulges ehk liigagi hästi kuni viimaste minutiteni. Kuna oli vajalik jõuda õigeks ajaks raudteejaama, olid ehk liialt rutakad matkalised sisenenud pahaaimamatult Koidula raudteejaama kinnisele territooriumile, kuhu reisijaid lastakse üldjuhul sisse vaid vahetult enne rongide väljumist. Üsna pea sai tutvust tehtud turvamehega, seejärel sai vastatud (kohati kogemata ka eksitavalt) politseile tavaolukorras ehk kentsakana näivatele küsimustele oma keeleoskuse ja kodakondsuse kohta ning sellest, kummalt (Eesti või Venemaa) poolt territooriumile sisenesime.

Matka järel pakuti Põlvas matkalistele veel kord sauna.

Tavo pildid
Siimu pildid

Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

Kommentaare ei ole: