esmaspäev, 17. detsember 2018

Ringi erakorraline talimatk 2019: idast läände

Pildid:
Jürgeni pildid
Tavo pildid
Petsi pildid
Laura pildid
Paula pildid
Pluuto pildid

Meediakajastus:
Looduskalender
Lääneranna Teataja
Matsalu Küla

Erakorraline talimatk 2019 on selleks korraks lõppenud!

Pilt: Liis Vikerpuur

Matkalised jõudsid sihtpunkti Keemu sadamasse Matsalu lahe äärde 9. veebruari õhtul.
Mustveest sai alustatud krõbeda külma ja täis kõhuga ning Matsallu jõuti vesiseid põlde ja jäiseid teid trotsides sulaga võidu suusatades.
Kokku kestis matk 15 päeva ning läbiti umbes 240 km. Teel nähti nii vahvaid käeviipeid kui ka arusaamatuid pilke kohalikelt, kuid muidugi mõnusat talvist Eestimaa loodust ning selle asukaid. Samuti nähti väga eripalgelisi raielanke, mille kohta panime kirja ka märkmeid. Peatselt ilmub ehk nähtud lankide kohta ka kokkuvõtte.

Täname kõiki lahkeid inimesi, kes olid nõus meid matka jooksul aitama või tundsid huvi meie ettevõtmise vastu. Eriti tänulikud oleme neile, kes lubasid meid öömajale: Peetri Püha Peetruse kogudus, Kotku talu, Teenuse Naiste Ühendus, Eesti Mere Instituut, Tavo ja Harold. Ilma nendeta oleks teatud hetkedel olnud matk veidi karmim.

Kokku käis matkalt läbi 20 ringilist, kellest kaks olid matkal kogu teekonna Mustveest Matsallu ja üks puudus tantsulistel põhjustel ühe päeva.

Matka algus Mustveel. Vasakult: Tavo, Pluuto, Laura, Oskar, Keily. Pilt: tundmatu Läti kalur

Matka lõpp Keemul Matsalu lahe ääres (viimasele matkapäevale järgnenud hommik). Vasakult: Tavo, Oskar, Keily, Helena, Laura. Pilt: Liis Vikerpuur

Mustvee ja Matsalu vahel oli aga läbilõige tervest Eestist idast läände.

PS. Kui keegi otsib endale parasjagu koera, siis matkal nägime vahvaid hästi käituvaid, kuid nälginud kutsikaid.

--------

Erakorralise talimatka ekvaator juba homme!

Homme, 2. veebruaril jõuame matka keskpunkti, Väätsale, pärast mida kaeme ka Palal austatud Jaan Eilarti sünnikodu. Lisaks on see ka vahelduseks ideaalne koht, kus liituda matkaga, kuna asub peaaegu et tsivilisatsiooni rüpes.
Seni on saadud kogeda korraks -23 kraadist külma, vapustavaid päikeseloojanguid ja -tõuse, jumala armu, vapustavaid kulinaarseid elamusi, piisavalt paksu lund, et ei saanud metsas puid tehes suuski jalast võtta ja palju-palju muud eksootilist.

Matkale!

-------------

Matkale registreerumine on avatud!

Matkal osalemiseks palume end kirja panna Doodle's.

Reedel, 25. jaanuaril liigume 17:35 bussiga Mustveesse. Saabumine 18:28 ning ööbimine ja saun Tavo juures. 26. jaanuari hommikul algab matk päikesetõusuga Peipsi kaldalt Mustvee sadamast, kust liigume edasi lääne suunas.
Neile, kes plaanivad liituda järgnevatel päevadel, siis parimad liitumiskohad on järgmised:
Laupäev: Sadala
Pühapäev: Endla soo (Vägeva rongipeatus lähedal)
Esmaspäev: Norra-Oostriku allikad

Jooksvat infot saab:
Tavo: 55540729
Laura: 53300339
Jürgen: 5653591

Osalejatelt ootame 3€ söögiraha iga matkal oldud päeva kohta. Kogu matka kaasa tegijatele on aga soodustus: vaid 30€! Antud summa eest hangime matkalistele hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi.

Neile, kes pole ammu käinud või tulevad üldse esimest korda, meeldetuletuseks väiksed soovitused, mida võiks matkale kaasa võtta:
1. Termos (u 0.75 L + suuruses? Mida suurem, seda parem. Päeval varude täiendamise võimalus ilmselt puudub)
2. Villased sokid (hoiavad termost kauem soojas)
3. Soe magamiskott (aga kaks-kolm suvist käib kah)
4. Lebomatt! (või kaks)
 5. Ilmale vastav riietus
6. Hea tuju
7. Suusad! (ja kepid ka)
8. Pealamp
9. Hügieeni ja esmaabitarbed enda äranägemise järgi (Kaasas on üks suurem esmaabi pakk kõigi jaoks, kuid villiplaastrid võiks ise kaasa võtta)
10. Sööginõud

Soovituslik on kaasa võtta:
1. Laagrijalatsid (soojad jalatsid, mis panna jalga vahelduseks märgadele jalatsitele)
2. Hambahari (et su naeratuse peale inimesed ei tõmbuks tagasi)
3. Käterätik (tee peal paaris kohas on sauna võimalus)
Loomulikult võib kaasa võtta ka muid asju. Matka käigus toimub ka võistlus, "Kõige mõttetum asi matkal ehk matkakäru", mille võitja saab hiljem au ja tunnustuse osaliseks Ringi blogis. Parim võitku ;)

Kel on mure puuduva matkavarustusega, siis võib sellest teada anda Ringi listis või siin blogipostituse kommentaariumis. Samuti tasub teada anda listis terve matka jooksul, kui keegi plaanib matkaga liituda, et ka teised huvilised saaksid koopereeruda.

---------------

Tervitused kõikidele talimatkasõpradele!

Rail Balticu matkast on nüüdseks varsti kolm aastat möödas ning Ringi lipp sügeleb juba ammu, et jälle matkata läbi Eesti. Anname teada, et nagu iga kolme aasta tagant tavaks on saanud, toimub ka sel aastal korraline erakorraline talimatk!

Esialgsed kuupäevad oleme seadnud vahemikku 25. jaanuar- 6. veebruar 2019.a. Seekord ei käi me Eestit rästi, vaid hoopis risti läbi: alustame idas Mustveest ning lõpetame läänes Matsalu lahe ääres, läbides Pala küla Türi vallas, kus asub Jaan Eilarti sünnikodu.

Kasutaja Saku Vallavalitsus foto.
Pilt: Saku vallavalitsus
Lisaks matkamisele võtame eesmärgiks vabas vormis meie tähelepanekuid looduses kirja panna. Plaanime üles märkida kõik nähtud raiesmikud ning nende hulgast sellised, mis ei vasta metsaseaduse nõuetele (suurus, säilikpuude arv, okste hulk maapinnal jne). Tegemist ei ole teadusliku meetodiga, sest hinnangud jäävad suhteliseks, kuid annab paraja läbilõike, millised on keskmiselt Eesti raiesmikud. See ei tähenda, et peatume igal raiesmikul pikalt uurimiseks, vaid teeme nende kohta lihtsamad märkmed eneseharimise ja hiljem ligikaudse kokkuvõtte kirjutamiseks.

Enne matka, 15. jaanuaril toimub ka kokkusaamine, kus arutame täpsemalt matkateemadel ning kus saab veel lahendamata küsimustele vastused ning leida ka puuduolevat matkavarustust.

Lisaks ootame kõikide lahkete Ringi liikmete, vilistlaste kui ka teiste kaasaelajate häid mõtteid seoses matkaga ja samuti öömaja-pakkumisi, mis jäävad ligikaudu meie sihile, seda eriti matka lõppsihtkohas Matsalu lahe lähistel.

TÄHTIS!
Koguneme teisipäeval, 15. Jaanuaril kell 19.00 Koogipoes Mandel, aadressil Veski 5a, kus räägime täpsemalt ja paneme plaani paika.
Kus ja millal täpsemalt, selleks palume hoida silm peal looduskaitseringi blogil:
http://looduskaitsering.blogspot.com/


Lumeootuses Laura, Jürto ja juhatus





Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas ongi plaan juba alguses suusad koju jätta ja sõna otses mõttes Eesti risti läbi käia?

Laura ütles ...

Plaan on ikka suuskadel matkata, kuid seda muidugi eeldusel, et lumi on maas.