esmaspäev, 13. veebruar 2012

Ringi talimatk Piusa ürgorus 23.-26.02.2012

Kairi pildid

***************************************************
Juba sel neljapäeval läheme matkale.
Need matkalised, kes blogis veel kommenteerinud pole, et nad tulevad, tehke seda (siis teab sööki planeeridhttp://www.blogger.com/img/blank.gifa).
Minnakse 23.02 Tartust 18:20 rongile ja sõidetakse Koidulasse. Sealt matkame mööda Piusa kaldaid kuni pühapäeva õhtuni. Matk lõpeb Piusa Ürgoru puhkekompleksis, kus turgutame oma väsinud kogusid suitsusaunaga. Kell 21 tuleb buss meile järele ning toob tagasi Tartu.

Matkavarustus ja toidunõud peavad endal olema. Ahjuga telk ja söök on Ringi poolt - nii et jätke oma kotis ruumi ka grupi varustuse jaoks.
Talimatk 2012 (Foto: Liina Remm)

*************************************************************

Vabariigi aastapäeval on plaanis minna järjekordsele Ringi talimatkale. Täpse matkamarsruudi paika panemisel võiksid kõik tulijad siin blogis arvamust avaldada. Minna võiks juba 23. veebruari õhtul - Koidula rongiga, mis Tartust väljub 18:20

Variant 1:
Rongiga Tartust Ilumetsa -> läbida Meenikunno raba, tiirutada seal veidi ja jõuda Piusa ürgorgu alles Piusa jõe ürgoru mka alguses (ehk umbes Lindora kandis)-> sõita Piusa Ürgoru Puhkekompleksi ja saunatada seal kuni buss järgi tuleb ja Tartusse viib

Variant 2:
Sõita 23.02 rongiga Koidulasse ja suunduda nii pea kui võimalik Piusale ning terve matk mööda jõge teha -> lõpp sama, mis eelmisel.

Blogisse kommenteerige ka siis, kui eelistust kummagi variandi puhul ei ole - siis saab umbes arvestada palju inimesi tulemas, palju toitu võtta ja mitme zimaaga matkata.

Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

16 kommentaari:

Jauram ütles ...

Plaanin ka oma paksu ametnikukeha kohale tarida.
Minu meelest on marsruut matka juures kõige ebaolulisem asi. Tähtsam on hea söök ja jook!

Paula ütles ...

mina meenikunno varianti ei poolda (olen lihtsalt seal juba piisavalt käinud). Aga kas Haanjast ei saaks alustada? Sinna muidugi tuleks siis ilmselt bussiga minna - liiga keerukas?

Edgar ütles ...

Saan ma õigesti aru, et liikumisvahendiks on suusad? Ja, et ööbimiskohaks/kohtadeks on sellised paigad mille katuseks on midagi paksemat kui telgikatus?

Kairi ütles ...

magatakse telgis ja liigutakse suuskadel

Anett ütles ...

Mina olen tulija mõlema variandi puhul.

Paula ütles ...

Mööda jõge ilmselt sõita ei saa, sest Piusa sedavõrd kiireloomuline, et ei külmu korralikult selliste ilmadega. Aga kallastel ja ürgoru veerul on lahe.
Lisaks veel niipalju, et 25.02 ja 26.02 toimuvad Piusa koobaste lähistel Põlvamaa suusaorienteerumise võistlused. Kui huvi, saab ka taolist asja proovida.

Kairi ütles ...

Kairi ja Hendrik tulevad ka.
Ma eelistaksin mööda jõge varianti, päris mööda jõge vast ei saa jah, aga kalda peal oleks ka vast äge.

Parmupillipiiga ütles ...

Riina tuleks ka. Kahju, et jõge mööda ei saa. Veekogude peal on lihtsalt nii mõnus ja lihtne suusatada. Ma siiski tahan saladuse paljastada - zima on lausa ahjuga telk. Natuke ikka soojem.

Edgar ütles ...

Paistab, et külma ei tule küll peljata, aga suuskadega olen paraku aeglasem kui ilma nendeta. Ootame kevadet.

Liina Remm ütles ...

Tere!
Eelistaksin teist varianti - Meenikunnos palju käidud ja seal on vähem künkaid, kust üles alla suusata. Haanjast alustamise mõte pole ka paha.

Paula ütles ...

paula ja pluuto tulevad

Anonüümne ütles ...

Annika ja Richard tulevad

Parmupillipiiga ütles ...

Riina siiski ei tule :(. Suur kolimine ja elumuutused.

Anonüümne ütles ...

Triin tuleb ilma suuskadeta. Kui vaja, võin kepid kaasa võtta.

Anonüümne ütles ...

Kaarel tuleb kah, kui saab suusad laenutatud.

Anonüümne ütles ...

Saldo++ ehk Mihkel tuleb ka.