Toiduainete maailmas on üha keerulisem orienteeruda. Enamasti jäävad segaseks toote päritolu, koostis ja kasvatusmeetodid. Kasutatud väetiseid, hormoone või mürke pole aga pakendil kunagi märgitud.
Mahetoiduga peaks asi lihtsam olema. Samas on mahetootmine on oma algsetest ideaalidest eemale liikunud - vahemaad on pikad ja levib suurtootmine. Mahepõllumajanduse saagikus on väiksem, samas koormab see vähem keskkonda. Või kas koormab? Mahetoidu eest ollakse nõus rohkem maksma, sest see on maitsvam ja tervislikum. Aga kas on? Ja mis üldse on mahe ja mis on öko? Kas toiduainete tootmise tulevikuks on mahetootmine, GMO-d, paremad sordid või midagi muud?
Lõunasöök talgutel (Foto: Paula)
Nendele ja paljudele teistele küsimustele üritame vastuseid leida kahel Vanemuise 46 ruumis 327 toimuval loengu- ja aruteluõhtul.
14. märtsil räägib Elen Peetsmann Maaülikoolist mahetootmise põhimõtetest, mahetoidu kvaliteedist ja sektori väljakutsetest ning kitsaskohtadest. Loengule järgneb arutelu ja maitsmistest.
Tule kuula, maitse ja avalda arvamust!
Lisainfot jagab Maarius Utso maariusutso@gmail.com
Seminar toimub KIK projekti "Üliõpilaste keskkonnateadlikkuse tõstmine 2012 a. kevadel" raames.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar