kolmapäev, 14. märts 2012

Paul Hunt




Kevad on täies hoos - lõunatuuled on toonud lõokesed ja lumikellukesed õitsevad. Peagi puhuvad uued tuuled ka Ringi tegevuses, sest juba reedel valitakse uus president koos juhatusega.

Kui sain teada, et olen kandidaadiks esitatud ja pean juhatuse moodustama, mõtlesin tükk aega, et millest lähtuda. Minu pakutavasse juhatusse kuulub lausa 4 rebast. Mõeldes TÜLKRi tulevikule on see oluline, sest kui viimasel ajal on Ringi juhatanud enamasti vanemad olijad ja vilistlased, siis tuleks anda noorematele võimalus juhatuse tegevuses osaleda. Seda siis ikka selleks, et uutel tegijatel oleks võimalus aegsasti end asjadega kurssi viia ja õppida, kuidas Ringi looduskaitselist tegevust ja traditsioone jätkata! Pakun 2012/2013 Ringi juhatuse koosseisu:

Birgit Purga (ökoloogia I)
Anett Reilent (ökoloogia II)
Kristiina Tüür (bioloogia III)
Karl Tammiste (bioloogia I)
Auli Relve (ökoloog III)
Martin Tuul (bioloogia III)
Edgar Prass (geoloogia I)
Paul Hunt (ökoloogia I)

Kuna Ringi näol on tegu väga maineka organisatsiooniga, kellel on võimalus korraldada ja ellu viia mitmesuguseid üritusi ja ideid. Seda kõige tänu suurele liikmeskonnale. Tegevus peaks toiuma nii, et liikmetel täiendaks Ringi ja Ring, kui tervik, liikmeid.

Olen küsinud mitmetelt liikmetelt, et mida nad uuelt valitsuselt ootaks. Paljud soovivad, et oleks rohkem seminare - olen nende arvamusega nõus ja töötaks selle nimel, sest Ringi üks eesmärke ongi ju tõsta rahva teadmisi loodusest ja suunata neid jätkusuutliku ja eluterve keskkonna nimel tegutsema. Järgneva ringiaasta seminariteemade valimiseks küsiks nõu kõigilt liikmetelt ega lähtuks ainult juhatuse huvidest. Teema, mis keerleb juba pikemat aega ringi ruumide ümber, vajab arutamist ning tähelepanu, sest huupi ei saa kohta rentida. Arvan, et ruumide leidmine ei ole küll prioriteet, aga kui leiaks sobiva pakkumise, võiks sellest kinni haarata. Ringil pole erilist vajadust ega mõtet rentida varakambrit. Küll aga oleks hea, kui oleks koht, kuhu saaks koguaeg kokku käia, mõtteid vahetada ja maailma paradanda näiteks teetassi taga. Kuna Ringil on käsil mitmeid suuri projekte ja paberimajandust on palju, kuluks ära ka üks kabinet (endise juhatuse soov, nagu ma aru saan).

Vaadates TÜLKRi minevikku ja võrreldes seda hetkeolukorraga, leiame tegevuses suuri erinevusi. Ringi algusaegadel, kui looduskaitse sündis oli TÜLKRil väga suur roll selle edendamises. Võiks lausa öelda, et väga laialdane teavitustegevus ja rahva silmaringi ning mõttemaailma avardamine loodushoiu vajalikkusest võttis looduskaitsel sipukad jalast. Sellele andis hoogu liikmete kaasamine praktilisse looduskaitsesse. Osaleti näiteks Lahemaa rahvuspargi loomise ettevalmistavatel uuringutel ning ühiselt löödi kaasa mitmetel muudel looduskaitselistel välitöödel. Tundub, et viimasel ajal on see natukene tahaplaanile jäänud. Kui osutun valituks, siis luban tegutseda selle nimel, et tuleval aastal korraldada rohkem talguid! Tean, et Ringi rahvas on täis tahet tegutseda ja midagi päriselt ära teha!

Kindlasti ei kavatse ma unustada Ringi pikki traditsioone kindlate matkade ja muude ürituste näol, mis on väga olulised Ringi ellu sisse elamiseks ning seltskonna kooshoidmisel. Samuti tahaks, et liimetel oleks võimalus kaasa rääkida ja osa saada keskkonnaprobleeme puudutavatel teemadel. Pean silmas näiteks seda, et kui keegi näeb enda kodukohas ebaeetilist suhtumist loodusesse või vajadust lahendada mingit keskkonnaga seotud probleemi, siis võiks seda kõik üheskoos arutada ja ehk on Ringil võimalus abikäsi ulatada!

Soovin kõigile valijatele kena kevadet!
Paul Hunt
looduse heaolu nimel

Sarnased postitused kategooriate kaupa



Lisavidina tegid Hoctro | Jack Book

Kommentaare ei ole: